INFORMATIE

TOERNOOI FORMAAT

48 spelers vormen het deelnemersveld van een European Tour-evenement. De top 16 van de Pro Tour-ranglijst gaat rechtstreeks naar de tweede ronde van het toernooi. De overige 32 plaatsen worden verdeeld in verschillende kwalificatietoernooien. Voor de Flanders Darts Trophy van start gaat, worden de Belgian Qualifiers gehouden. Dit zorgt voor een weekend vol actie en opwinding waarin de beste kwalificatiespelers de profs in de dartsscene zullen uitdagen.

De inschrijving voor het kwalificatietoernooi via PDC gaat binnenkort open.

De inschrijving voor de Flanders Darts Trophy Qualifier op donderdag moet gebeuren via het PDC Player Entry System.

Spelers die nog nooit eerder een PDC-evenement hebben gespeeld, moeten zich eerst in het systeem registreren.

Vrijdag 06/09

13u00-17u00: Ronde 1

19u00-23u00: Ronde 1

Zaterdag 07/09

13u00-17u00: Ronde 2

19u00-23u00: Ronde 2

Zondag 08/09

13u00-17u00: 1/8ste finale

19u00-23u00: Kwartfinale, halve finale en finale

LOCATIE

De Blåkläder Darts Open wordt gehouden in de Oktberhallen van Wieze. Deze iconische locatie heeft een rijke ervaring wat betreft de organisatie van evenementen. De zaal biedt plaats voor zo’n 3.000 toeschouwers en staat garant voor een geweldige sfeer. Er is een ruime parkeerruimte voor auto’s. Komt u met een grote groep naar het evenement, dan kan u gebruik maken van de parking voor privébussen.

Er zijn twee parkings (P1, P2) voorzien voor auto’s. Parkeren is mogelijk tegen 10€ per auto.

Privé bussen kunnen gebruik maken van de exclusieve parking zone voor bussen in de Sasbaan. Bussen kunnen hier gedurende het event blijven staan.

Bij de Oktoberhallen is er een aparte ingang voor publiek en VIP.

Er is ook de mogelijkheid om zich met het openbaar vervoer van en naar de locatie te verplaatsen. De Oktoberhallen heeft een eigen bushalte. Via de diensten van De Lijn kan je je reis plannen.

SPELERS

De Flanders Darts Trophy ontvangt de beste spelers ter wereld in Antwerpen. Naast de titel van de Flanders Darts Trophy zullen zij strijden voor het prijzengeld en de punten voor hun PDC-klassement. Naast de aanwezigheid van een aantal Belgische toppers zullen ook een aantal internationale gerenommeerde spelers naar België afzakken.